2 mars 2013

Protein

Protein bygger muskler. Två gram per kilokroppsvikt eller tom 3 gram per kilokroppsvikt och dag är rekomendationen under en deff period. Väger du 100 kg så bör du alltså få i dig 200 gram protein under en dag. Har även läst rekommendationer på upp till 4g per kilokroppsvikt när du bygger
Bra proteinkällor: ägg, kött, fisk, fågel, kvarg, keso, proteinpulver

För att förstå hur mycket protein det är så ta exemplet 2g per kilokroppsvikt.Väger du 100kg så blir det således 200g protein vilket motsvarar 11 portioner eller 1kg magert nötkött, kyckling eller fisk per dag, varje dag. Det blir ju ohållbart i längden att försöka få i sig detta enbart via maten

Vilket proteintillskott ska jag välja?
Det beror på vad och när du skall använda det. Ska du ha det strax innan träning eller stax efter rekommenderas vassleprotein från mjölk.
Ska du däremot ta proteindrinken som mellanmål, kvällsmål eller baka med det så rekommenderas kaseinprotein från mjölk. Det har ett långsamt upptag.
Whey 80 eller whey 100 kanske du har hört talas om och detta är ett mått på proteinkoncentrationen. 80 har lägre koncentration och är således billigare.
Sist men icke minst viktigt är även smaken. Då det finns en uppsjö av likvärdiga proteinpulver så är det ju inte helt oviktigt hur det smakar.
Har tidigare tippsat om Scitecs produkter

  • Vassleproteinet ger ett snabbt upptag och lämpar sig före & efter träning
  • Kaseinproteinet lämpar sig till mellanmål och kvällsmål (långsamt upptag)

Själv kör jag vassleprotein tillskott och i kvällsmålet använder jag kvarg som består av proteinet kasein. (ICAs kvarg 0,1% fett)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar