10 okt. 2013

Stretch!

Stort fokus på stretch just nu för min del. Har lite obalanser som jag försöker rätta till. Redan på god väg. Vanligt fenomen som vi ser på många även mig är framåtroterande axlar. För att avhjälpa detta problem har jag adderat bl.a. övningen ovan och stärker upp infraspinatus (muskel som sitter på skulderbladet) som utåtråterar min axel. Övningar för detta är t.ex. kabeldrag från naveln ut från kroppen med armen i 90 graders vinkel. Hoppas ni förstår. lättare att filma kanske :)

Sen laboreras det en hel del i köket oxå. Testar av lite olika recept på pannkakor, närmare bestämt protein pankakor. Än så länge är jag inte helnöjd men fick till en hyffsad häromdagen (se bild nedan). På denna kör jag kvarg och hallonsylt med stevia som sötningsmedel.
När det kommer till kosten så har jag ganska bra koll på kosten just nu. Räknar mina kalorier. Fördelen med att räkna tycker jag är att man blir medveten vad som kan innehålla lite respektive mycket kalorier. Så vill man äta mycket och bli mätt men ändå få i sig lagom med kalorier så gäller det att välja rätt råvaror. Så medvetenhet är banne mig ordet!
Jag ligger på ett underskott just nu för att skärpa till formen lite men håller kolhydraterna högt. Så ett bra pump inne på gymmet samtidigt som jag sakta men säkert går ner i vikt och minskar i fettprocent. Genomförde mätningar i förra veckan och ligger just nu på 12,4 i fettprocent (underhudsfett) så det finns att ta av.