1 apr. 2013

Rätt vikt?

Idag på träningen så körde jag axlar och triceps. Båda muskelgrupperna kräver en del teknik att utföra. Jag kom idag på mig själv att försöka köra för tungt, vilket medförde att jag tappade teknik och muskeln får inte jobba i sin fulla längd. Vilket var syftet med övningen. Detta skedde på enhands triceps pushdown. Jag tog ner vikten och plötsligt känner man direkt en bättre kontakt och blev till och med tröttare tidigare i muskeln än föregående set med tyngre vikter. Med detta sagt så tycker jag alltid att man ska sträva efter att bli starkare och öka viktmagasinet, men INTE på bekostnad på utförandet. Så tänk på utförandet och reflektera, kan räcka att titta upp i spegeln för att se att övningen inte utförs helt hundra eller be om hjälp. Det finns många övningar som man ser att gymfolket är lite kåta på att ta så mycket vikt sim möjligt men utförandet suger. Ett bra exempel är rodd. Tanken är att träna rygg. Men en vanlig syn är för tungt, vilket medför att man orkar inte få ihop skulderbladen och få en fin kontakt i ryggen. Denna övning blir då mer eller mindre en övning för biceps och kanske en öm ländrygg.

Så gött nu fick jag det sagt. Ser detta många gånger när man tränar ... Kom på en till som jag vill nämna. Marklyft. Många som kör bananryggen. Aj aj.

Jag får fortfarande påminna mig om och checka att jag utför övningarna på rätt sätt. Bommar man detta så kommer ju skadorna som ett brev på posten. Så var noga med hur övningen utförs.

Godnatt/Jorre

Löpning

Har inte sprungit längre distans på ett tag, men påsken har ju bjudit på guldväder så jag gjorde som alla andra o snörade skorna. Sprang en kuperad slinga o var ute i en timma. Blev minst 40 min för mycket för min kropp. Fick kramp i baksida lår på slutet :) Man känner sig i högform. Men krampen är inget mot dagens smärta. Sätesmuskeln på vänster sida har gett upp helt. Mycket intressant gångstil. Kommer ej att filmas!
Det var skönt att komma ut i vårvädret men med facit på hand så skulle jag givetvis öppnat lite lugnare.

Det var allt, från en sarjad distans löpare.

Jo slänger med lite formbilder som togs innan rundan.