15 mars 2013

Mer kosttillskott!

Tränar på ganska tungt nu och vill gärna förbättra på återhämtningen lite. Steg1 var att lägga om mitt upplägg till 4-split program. Nästa steg som jag nu skall utvärdera är lite mer kosttillskott i form av Magnesium och Zink.

Läste på AldrigVila om just magnesium där Hollsten tipsar om just magnesium. Så det kan vara värt att testa.

Body Science Magnesium

Body Science Magnesium innehåller Magnesiumcitrat, vilket är en mer potent form av magnesium som lättare absorberas av kroppen. Magnesium finns naturligt i grönsaker, kött, spannmåls- och mjölkprodukter och är en väldigt viktig mineral som är involverad i över 300 essentiella processer i kroppen och är nyckelsubstans i många enzymsystem. Magnesium behövs för bland annat för nervsystemet, cellernas energiprocesser, skelettet, nervsystemet och muskulaturen i kroppen.
Magnesiumbrist kan leda till hämmad tillväxt, muskelkramper, sömnlöshet, irritation, depression, huvudvärk, darrningar och är relativt vanligt bland människor som ständigt utsätts för psykisk och fysisk stress och/eller svettas mycket vid fysisk aktivitet, eftersom det förbrukas extra mycket magnesium under dessa förhållanden. Ett tillskott av Body Science Magnesium är smidigt och enkelt sätt för att uppnå det rekommenderade dagliga magnesiumintaget.
Fördelar med Body Science Magnesium:
  • Lättillgängligt och högdoserat 
  • Magnesiumtillskott.
  • Behövs för optimalt intag av Kalcium
  • Kan förbättra immunförsvaret, hormonsystemet, mm.
  • Fungerar avslappnande för nervsystemet och musklerna, kan ge djupare sömn
  • Verkar som antioxidant
Läser man denna förklaring kan man ju undra varför man inte börjat tidigare :)
Låter bra och får helt enkelt utvärdera själv. Dessutom läste jag en artikel kring löpare och värme där man är ännu större behov av magnesium sommartid i värme då kroppen avger ändå mer svett och magnesium.

Återkommer med mina reflektioner kring Magnesium.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar